Veelgestelde vragen

Haal het beste uit de app

Alle veelgestelde vragen op een rij

Gedownload, maar hij doet 't niet!

Na het downloaden van de app verschijnt slechts een klein zwart blokje. Check of in de standaardinstellingen van je telefoon de locatiefunctie voor je apps uit staat.
Ga naar 'instellingen' van je telefoon en schakel de locatiefunctie aan. kies voor 'altijd' of voor 'alleen als de app in gebruik is'.

Geeft iBirdies op alle banen dezelfde informatie?

Bij alle banen in iBirdies heb je de beschikking over een interactief baanboekje en kun je je score invoeren en verwerken.
Afhankelijk van de baan geven we je de actuele baanstatus en pinpositie, kun je online reserveren en online gebruik maken van de aanbiedingen van de baan, de pro-shop of het restaurant. Een overzicht vind je op Alle Banen.

Hoe gebruik ik de scorekaart?

In invulscherm voor je score staat bij iedere hole voorgeprogrammeerd op het aantal slagen. Het aantal slagen is berekend met je exacte handicap (staat in je profiel) en de teebox die je gebruikt (kun je in je profiel als standaard ingeven of in de Game Set up invullen).
Met + en – kom je eenvoudig tot de juiste score.
Omdat het je makkelijk gemaakt wordt, is het geen moeite om de essentie van je prestaties op de hole weer te tegen: aantal slagen, aantal putts, bunkerslagen, stafslagen en fairway hits. Dat zie je terug op de scorekaart. Het geeft je een goed beeld van je prestaties die ronde.

Hoe gebruik ik in de app 'Golfbanen'?

Vanaf het hoofdmenu heb je een overzicht van alle banen met voorzieningen van iBirdies. De banen staan gerangschikt naar afstand. De dichtstbijzijnde baan als eerste. Die het verst weg ligt het laatste. Maar je kunt ook een andere volgorde kiezen.
Met de blauwe knop ‘zoek’ verschijnt een menu waarin je je voorkeuren kunt aangeven: type baan, hoogte van de greenfee.
Daarna verschijnen de banen in de volgende die overeenstemt met jouw criteria.

Je promoveert een baan tot een ‘favoriet’ door op het hartje te tikken. Dat wordt dan rood en de baan staat in je favorietenlijst.n handzame wijze bij elkaar is gebracht. Ervaar het gemak van iBirdies tijdens het spelen van een ronde als interactief elektronisch baanboekje, als scorekaart of voor contact met het restaurant, receptie of shop.

Hoe verander ik de kleur van de tee-box?

De keuze voor de kleur tee-box is belangrijk voor het goed functioneren van de app.
Het beïnvloedt de aanduiding van de feitelijke afstanden voor iedere hole en je persoonlijke scorekaart. Het aantal slagen dat je krijgt is immers afhankelijk van je exacte handicap en de gekozen tee-box (voor de uiteindelijke bepaling van de playing handicap).
Je kunt de kleur van de tee-box eenvoudig aanpassen:
 • Als standaard:
  • Gebruik het ‘hamburgertje’ rechtsboven in het scherm om naar je profiel te gaan. Daarin staat de kleur tee-box die standaard voor jou is ingesteld,
  • Druk op de kleur en er verschijnt onder in je scherm een keuzemenu. Kies de juiste kleur en bevestig de selectie en de aanpassing van je profiel,
  • Vanaf nu is dat de standaardkleur die je overal terug zult zien.
 • Incidenteel
  • Ga naar de Game setup; dat is de pagina die verschijnt als je wilt spelen:
  • Druk op ‘Play’ voor course management (met voor iedere hole een plattegrond en een gepersonaliseerde scorekaart),
  • Druk op ’Score’ voor alleen een gepersonaliseerde scorekaart,
  • Deze aanpassing wordt niet in je profiel doorgevoerd,
Let op: de knoppen ‘Play’ en ’Score’ zie je alleen op de app als je op de baan bent.
Sommige banen in iBirdies gebruiken een getal in plaats van een kleur voor de aanduiding van een tee-box.
Zo verwijst tee-box 59 op iedere hole dat deze tee-box past bij de lengte van de baan over 18 holes van 5.900 meter.
In de app vertalen we deze getallen naar de ‘oude’ kleurencode: wit, geel, blauw, rood en oranje. Tot op heden leert de ervaring dat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Hoe vul ik mijn golfnetwerk ?

Golfen is leuker met elkaar. 

Kan ik swichen tussen holes?

Met de pijltjes aan de linker- en rechterkant van het scherm navigeer je naar de vorige of volgende hole. Dat kan ook als je achteraf een ingevulde score wilt aanpassen. Voor grotere stappen kunt vanaf iedere hole naar iedere andere hole toe met behulp van het pijltje in de kop van de hole. Er verschijnt een lijst aan de linkerkant van het scherm. Selecteer de gewenste hole en je bent er.

Waarom zijn er twee hoofdmenu's?

Je telefoon weet waar je bent. Daar maken we gebruik van. Ben je vlakbij of op een van onze aangesloten baan dan is iBirdies de app van die baan en zie je het hoofdmenu van die baan met de mededeling "Welkom op ....". De app staat voor je klaar om op die baan te spelen.
Op iedere andere plek zie je het algemene hoofdmenu. Voor jouw gepersonaliseerd en met toegang tot heel veel informatie en tot alle aangesloten banen.

Wanneer kies ik voor 'Play' en wanneer voor 'Score'?

Onder de knop 'Play' en onder 'Score'

Wat doe ik met een goed idee voor iBirdies?

iBirdies groeit met de input van golfers zoals jij. En jouw idee zou zo maar in een volgende update opgenomen kunnen worden.
Deel je ideeën met ons in een e-mail. Daar stellen we natuurlijk wat tegenover. Iedere maand verloten we onder alle inzendingen een dozijn iBirdies-ballen naar keuze. Check alvast onze selectie.

Als we je suggestie overnemen sturen we je een product naar keuze uit onze webshop.

Wat zijn de voordelen van het interactieve baanboekje?

Van iedere hole geeft iBirdies een goed beeld van de hole met afstanden en hindernissen. De afstanden houden rekening met de kleur van de gekozen teebox en – als de baan een systeem voor variabele pinposities kent – de pinpositie.
Vanaf de teebox zie je in de kleur van de gekozen teebox de officiële lengt van de hole.
In de twee zwarte velden staat de berekende afstand tot de pin. We houden rekening met de pinpositie van die hole.
Standaard staat de witte marker op de pin. Tik met je vinger naar de plek waarvan je de afstand wilt weten en in het zwarte vak veranderen de getallen. Het onderste getal verwijst naar de afstand tussen jou en de marker. Het bovenste getal geeft aan hoeveel meter er nog ligt tussen de marker en de pin.
Type op de bunker en zie hoever die van je verwijderd is. Type net over het water en stelt vast hoeveel carry je moet hebben om erover te spelen.

Welke smartphones zijn geschikt voor iBirdies?

Je hebt smartphones en smartphones. iBirdies is -vooralsnog- alleen beschikbaar in de app stores van Apple (IOS) en Google (Androïd).
Voor Apple heb je een smartphone nodig van type iPhone 5S (september 2013) of reen recenter type. Voor het operating systeem geldt versie 11 en hoger.
Voor Androïd heb je een toestel nodig dat werkt op Androïd 10 (augustus 2018) of hoger.

Titel